Zašto treba doručkovati?

Udebljaćete se ako preskočite doručak?

Preskočiti doručak zbog nedostatka vremena, apetita ili mogućnosti, može dovesti do dobijanja na težini, a ne gubitka. Ovo izgleda potpuno nepravedno, znam.

Ali preskakanje doručka čini da vaše telo onda traži slatku i masnu hranu kako bi mogao da nadoknadi nedostatak hranjivih sasatojaka.

Ako ćete uzeti samo salatu ili povrće, onda ćete biti gladni tokom dana zato što će vaš organizam u popodnevnim i večernjim satima tražiti puno više da pojedete, a to onda nije dobro, posebno nije zdravo.

Pre nego što se setite, ova navika preskakanja doručka i nezdrav ručak sigurno će vas odvesti u kupovinu većih pantalona? !!

Da, sada znate da je doručak jedan od najvažnijih obroka u danu. Ali to što ste svesni da je ovaj obrok presudan za zdrav život ne znači da uvek imate vremena. 

Jutra su ponekad teška za vas, zauzeti ste hranjenjem kućnih ljubimaca i odvođenjem dece u školu, ili drugim mnogobrojim obavezama … možda bas svaki put nećete imati vremena da izmutite jaje ili ispeći zdrave kiflice za doručak.

Ali uvek pronađite vremena da sebi pripremite lepu ovsenu kašu sa dodacima raznog voća ( sušeno, kandirano ili sveže voće, semenke bundeve, suncokret…) mogućnosti kombinacija su velike.

Da li ćete pripremiti sa vodom, mlekom ili jogurtom nećete pogrešiti obrok će biti savršen.Samo izaberite svoju kombinaciju. Evo jedan primer recept za vas.

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*