Zaposlena zena

Kuhinja zaposlene zene

Izdvojite jedan dan i pripremite osnovu za šest dana. Vaš ručak kad dođete sa posla biće brzo gotov dok vi pijete kafu i odmarate se.

MENI ZA ZAPOSLENE ZENE: Jedna osnova za 6 različitih ručkova.Spremite osnovu koju možete koristiti kao podlogu za svih ostalih 6 jela. Evo kako to da uradite. U zavisnosti od broja članova domaćinstva stavljate veću ili manju količinu namirnica:

U proseku za četvoročlanu porodicu za 6 ručkova je potrebno: 1 kg crnog luka, 1 kg šargarepe, 2 kg junetine, piletine ili svinjetine ( možete i podeliti da imate sve tri vrste mesa za sva ta jela) 1 kg paprike, 1 kg paradajza, lovorov list, 1 l soka od paradajza, začini ( možete da dodate sve što volite od začina ), so, biber.

Priprema: Iseckati luk i šargarepu,ne mora da bude mnogo sitno. Iseckati meso, na kockice. Staviti da se dinsta luk i šargarepa, pa dodati meso. Zatim dodati so, biber, lovorov list i druge začine koje volite. Dodati još i povrće, papriku i paradajz.

Krčkati oko sat i po u zavisnosti od toga kakvo je meso. Pred sam kraj kuvanja dodati i kuvani paradajz. Ne treba da bude previše retko…Kad je meso gotovo skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.

Smesu podeliti u 6 kesica i ostaviti da se skroz ohladi. Kad je hladno staviti u zamrzivač.Svakog dana vaditi po jednu kesicu i dodavati je u povrće. Izvaditi ranije i odmrznuto staviti u povrće. Ovo je samo primer vi dodajte šta hoćete..

Prvi dan: U šerpu staviti osnovu i dodati grašak kuvati oko pola sata. Nije potrebno dodavati ništa drugo jer su već svi začini u mesu.

Drugi dan: U osnovu dodate boraniju,kratko kuvati a potom preliti jajetom i pavlakom i zapeći u rerni.

Treći dan: Naseckati glavicu svežeg kupusa i dodati osnovu. Pred kraj kuvanja dodati suve šljive i kuvati još desetak minuta.

Četvrti dan: Iseckati krompir na kockice i dodati mu osnovu. Kuvati na tihoj vatri oko pola sata.

Peti dan: Staviti osnovu i dodati gotovo povrće za đuveč, kao i šaku sirovog pirinča. Kuvati oko pola sata.

Šesti dan: Iseckati povrće za sataraš, luk, papriku, paradajz i staviti da se krcka. Dodati osnovu i za oko pola sata ručak je gotov. Možete da podelite i na 9 delova, jos tri jela po svom izboru.

No votes yet.
Please wait...