Započni dan zdravim doručkom

Zdrav doručak

Da li se ste neraspoloženi i umorni tokom dana?

Da li pokušavate da uštedite kalorije – da bi ste oslabili preskačući doručak, ali onda ustanovite da na kraju dana jedete bez prestanka? Da li često žurite kroz vrata bez vremena za zdrav doručak?

Ako je odgoor na sva ova pitanja potvrdan, činite sebi lošu uslugu. Bez obzira da li pokušavate da smršate ili samo želite više energije tokom dana, doručak treba da bude deo vaše dijete ili plana obroka.

Mnogobrojne studije su pokazale kada se doručkuje, raste nivo energije, raspoloženje vam se popravlja i zato jedete manje tokom dana. Hranljiv doručak može značajno doprineti boljem kvalitetu vašeg života.


Međutim, nije važan samo doručak, mnogo je važnije i ono što jedete. Ako jedete krofnu i kafu za doručak, vaše telo će tražiti više šećera tokom ostatka dana.


Onda se sigurno pitate šta je zapravo hranljivi doručak?

Zdrav, hranljiv doručak bi trebalo da sadrži porciju proteina, visokokvalitetno integralno zrno kao i 1 do 2 komada voća ili povrća.

Ako jedete na ovaj način, duže ćete se osećati siti zadovoljni, istovremeno ćete imati sve neophodne vitamine, minerale i antioksidante koji su vam potrebni da biste započeli dan kako treba.

Takođe treba da imate i malu količinu zdravih masti uz svakodnevni doručak – maslinovo ulje, orasi, puter ili avokado – tako će telo da apsorbuje vitamine i minerale.

Razmislite da uvrstite u svoje obroke ove namirnice: Jaja ( kajgana ili tvrdo kuvana ). Takođe možete koristiti ovsenu kašu za doručak.

Povrće poput spanaća ili paradajza, dugo kuvani ovas sa dodatkom voća. Palačinke sa heljdom, ječmom i mlevenim lanenim semenom dodatim za pojačavanje ishrane. Jogurt, sa probioticima za poboljšanje imunološkog sistema…

Ovo je samo deo o ovoj priči, nadam se da ćete primeniti neke savete i probati ovakvu ishranu pozdav od mene.

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*