Zaboravljeno starinsko jelo.

Ukus detinjstva.

Ukus detinjstva nema zaborava-za one koji su odrasli na hlebu, masti i alevoj paprici. Iako će mnoge ljude podsetiti na detinjstvo, ovo jelo je nezamislivo za našu decu.

Rado se sećam detinjstva, igre sa prijateljima a kad ogladnimo svi žurimo kući po namazan hleb mast i alevu papriku. Istrčimo iz kuće hleb nam padne na zemlju malo očistimo od prašine i nastavimo da jedemo.

Srećni i zdravi smo bili u to vreme, a sad…se zbog male sitnice hrana baca, a o zdravlju da i ne govorim. Mišljenja su različita što se tiče masti ili ulja u upotrebi za ishranu. Više o tome ću pisati drugi put.

Starije generacije su imali prilike da probaju ovu staru poslasticu koju su pripremale naše bake, sećaju se neodoljivog ukusa masti na hlebu posutim alevom paprikom, solju i belim lukom.

Ako smo želeli nešto slatko tu je bio spreman stari hleb natopljen vodom posut šećerom, a ponekad i sa dodatkom kajmaka.

Kad se sada setim tog vremena osećam toplinu oko srca, jer ništa slađe mi nije bilo kao tada. Starinski, jednostavni obroci koje svi polako zaboravljamo.

Kakva su vaša sećanja za ovaj recept?

Volela bih da čujem vaše mišljenje, a ako budete želeli da probate ovo jednostavno jelo sastojke koristite po vašoj želji. Danas isto to radim uz beli luk i paradajz.

No votes yet.
Please wait...
Ознаке: , , , ,
Kategorije: Deca Peciva Vojvodina

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*