Vojvođanski kulof

Mislim da sam negde pročitala kad sam zapisivala da je ovo originalan recept koji su na dvoru jeli nekada davno. Služio se prvenstveno na dvorovima širom Evrope i samo su bogati, privilegovani ljudi mogli sebi da priušte ovaj kolač.


I tako je trajalo do početka XX veka. Mada meni ovo miriše na detinjstvo, naše bake i našu prošlost – zato će nama mirisati uvek raskošno.


Kuglof se inače pravi u svim značajnim prilikama na primer: po zavrsetku žetve, u raznim svečanim prilikama, kao što je slavlje, praznik, venčanje. Može da se dodaju bademi, lešnici, orasi, zatim moze se dodavati sve vrste kandiranog – suvog voća.


Kod mene u kući se uglavnom pravio za Uskrs i Božić na ovaj način. Uvek sam najviše volela  onaj sa čokoladom i suvim grožđem, a kad sam ušla u svet kuvanja uvidela sam da može imati i druge savršene ukuse i ne mora biti uvek sa čokoladom.

Vidi recept

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*