Strahovi i sumnje u ukusno

Pošto ste ovde, verovatno volite hranu isto kao i ja.
Hrana može biti podsticaj – može vas podsetiti na detinjstvo ili omiljenog člana porodice.

Može okupiti ljude,za praznike-slave-svaki dan. Hrana okuplja ljude na zabavama i proslavama, to je središnje mesto svih događaja.

Sad se postavlja pitanje da l je hrana nešto čega se treba bojati … ili uživati? Verovali ili ne-neki ljudi imaju strah od hrane, druženja-okupljanja.To je već posebna priča…Možda neki drugi put ako vas bude zanimalo.

Sasvim je prirodno da kad ste umorni i pod stresom, utehu nalazite u hrani. Možda se prepoznajete u tome da kada ste tužni, ljuti i pod sresom otvarate frižider, tražite sta ćete pojesti i popiti ili uzimate svoju omiljenu čokoladu.

Možda je to greh koji je priroda stvorila?.

Ništa loše nije u tome ako uzmete celer ili đumbir, slatku, slanu i masnu hranu. Ali bilo bi dobro da pokušate da ih ako je u vašoj mogućnosti izbegnete.

Dakle, ako ste pod stresom, budite oprezni sa ovom hranom: znam da je ukusna, ali i potencijalno štetna.
A to su: pomfrit, capucino, sladoled, gazirana i alkoholna pića, slatkiši …

Ali ako ste gastronom volite i uzivate u hrani onda ne brinite uživaje u svakom zalogaju,druženju, zadovoljstvu…
A ako dođe taj dan da morate razmišljati šta treba da jedete odredite sebi šta možete a šta ne – i toga se pridržavajte tj šta je zdravo i šta odgovara vašem organizmu.

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*