Stari hleb i ideje

Ne znate šta ćete sa starim hlebom?

Hleb je dugo vremena osnovna namirnica u ishrani u mnogim zemljama i kulturama

Upotreba raznih vrsta brašna i drugih sastojaka variraju, kao i načini pripreme. Rezultat toga je da se oblici, tipovi, veličine i teksture hleba razlikuju na raznim lokacijama.

U hleb može da se dodaju i drugi sastojci, kao što su voće, orasi,masnoće,semenke…ali to je došlo modernizacijom života.

Hleb se služi u raznim oblicima sa bilo kojim obrokom u toku dana. Koristi se kao užina, i kao sastojak u pripremi drugih receparata, kao što su brusketi, u kuvanom i prženom obliku…

Hleb se može umakati u tečnosti kao što je sos, maslinovo ulje, ili supa; on može da bude preliven sa raznim slatkim i ukusnim premazima, ili se koristi za pravljenje sendviča koji sadrže meso, sireve, povrće, i začine…

I pored toga što ima višestruku upotrebu, ponekad zadaje glavobolju domaćicama. svaki put kada nam ostane hleb u kući, uvek se pitamo šta se može učiniti sa ostacima ??

Ne brinite uvek postoji rešenje – možete napravitti prezle, prženice, picu, slani i slatki puding i mnogo drugih varijanti.

Puding od hleba je desert popularan u kuhinjama mnogih zemalja. Na Filipinima je puding od hleba i banane veoma popularan. U Meksiku postoji slično jelo koje se jelo tokom Velikog posta pod nazivom kapirotada

Ovaj recept se pravi od ostataka hleba i mleka ili kajmaka, obično sadrži jaja, ulje ili puter, a u zavisnosti od toga da li je puding slatki ili slani, dodaju se drugi sastojci.

No votes yet.
Please wait...
Kategorije: Peciva Saveti

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*