Saveti o zdravoj ishrani

Zbunjuju vas svi oprečni saveti o ishrani? Ovi jednostavni saveti mogu vam pokazati kako da planirate, uživate i držite se zdrave ishrane.

Šta je zdrava ishrana?

Zdrava ishrana ne podrazumeva stroga ograničenja hrane koju volite. Umesto toga, radi se o tome da se osećate odlčno, imate više energije, poboljšate zdravlje i podignete svoje raspoloženje

Ako se osećate preplavljeni sa svim protivrečnim savetima o ishrani-niste sami. Učiniće vam se da će svaki stručnjak dati plan israne koji vam kaže da je to dobro za vas-a vi sami ćete uvideti da to nije dobro za vas.

Istina je da iako se pokazalo da neka određena hrana ili hranljive materije imaju blagotvorno dejstvo na raspoloženje, najvažniji je vaš ukupni način ishrane.

Pravilan put zdrave ishrane trebalo bi da bude- zameniti prerađenu hranu pravom hranom kad god je to moguće. Ako jedete hranu što je bliže načinu onome što je priroda napravila, moći ćete da vidite veliku razliku u načinu na koji mislite, izgledate i osećate se.

Osnove zdrave ishrane

Iako većina dijeta mogu preporučivati drugačije pridržavanje, svima nam je potreban različit tip balansa između proteina, masti, ugljenih hidrata, vlakana, vitamina i minerala u našoj ishrani.

Da biste održali zdravo telo. Ne morate da sasvim izbacite određene kategorije hrane iz svoje dijete, već odaberite najzdravije opcije iz svake kategorije.

Hoću da kažem možete sve jesti – ali umereno. Sam organizam govori nam šta treba jesti i u kom trenutku. Probajte i videće te promene.

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*