Postanite suši majstor

Nauči ponešto o sušiju

 

Japanski i suši barovi sa svojim jelovnikom nude tradicionalnu japansku kuhinju sa nekim modernim preokretima.Hiljade godina stare tradicije susreću se sa modernom kulturom u jelima od sirovih sastojaka; suši, sashimi, suzukuri, maki i još mnogo toga dostupno je sada u mnogim restoranma širom sveta.

 Suši je specializovana vrsta hrane koja se koristi u japanskoj i orijentalnoj kulturi.Kada budete jeli suši u nekom vrhunskom japanskom restoranu, izrazite poštovanje prema čoveku koji ga je pripremio.Njegov posao nije baš najlakše postići.

Zahteva gotovo vrhunski nivo predanosti, čak i ljubav – opsesiju prema pirinču i sirovim stvarima. Ovo je životno delo-umetnost.Da li ste ikada razmislili da pokušate da ih napravite sami? Bez sumnje, biće potrebna vežba i strpljenje, ali stvaranje sopstvenih susi jela po svojoj želji-može biti zabavno.

Kada se usudite za pripremu sušija bitna stavka je priprema pirinča.Postoji dobra umetnost u usavršavanju suši pirinča,to nije baš lak podvig.Tajna je da pirinač ostane ceo i netaknut (ne previše suv ili previše kašast ).

Pre nego što započnete da tražite recepte,razmislite da li imate odgovarajuće alate.Trebaju vam specijalni noževi-za pripremu i seckanje ( ako nemate možete koristiti i svoje noževe ).Po mom mišljenju najbitnija je podloga za formiranje sušija,koja je od bambusa.

Da biste najbolje dobili taj rolat,možete koristiti prostirku za suši.Stavite na nju sušenu nori morsku algu ( mada u kućnoj varijanti stavite spanać ili blitvu) na prostirku, preko ide pirinač i drugo punjenje po vašoj želji, a onda uz pomoć podmetača napraviti rolat.Sada ste nadam se spremni da stvorite svoj suši recept-da se divite,pohvalite ali i uživate u neobičnom ukusu.Pravite za sebe,porodicu i prijatelje.

 

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*