TORTA ELENA

No votes yet.
Please wait...
Vreme pripreme
30 min
Vreme kuvanja
50 min
Složenost obroka
Umereno
Serviranje
20 Ljudi
Vrsta obroka
Torte
Objavio
Objavljeno
300 gr
Šlag - sa Ukusom Pavlake
2 kas
Exstrakt - od Ruma
3 dcl
Mleko
1 kas
Extrakt - od Vanile
1 kes
Vanil - Šećer
100 gr
Mleveni - Keks
500 gr
Šlag - sa Ukusom Pavlake
2 dcl
Mleko
1 kas
Kakao
1 kas
Exstrakt - od Ruma
100 gr
Mleveni - Orasi
500 gr
Šlag - sa Ukusom Pavlake
600 gr
Keks - Toto
600 gr
Keks - Noblice
600 gr
Oreo - Keks
1 pak
Kakao - Kore
4 kas
Boja za Kolače - Roza
100 gr
Čokolada
1 pak
Roleri - Čokoladni
1 kes
Ciobar - Topla čokolada
TORTA ELENA

TORTA ELENA

U trenutku inspiracije nastala je ova moja izmišljena torta a i ovaj recept. Torta se brzo pravi ne peče se, bez margarina je i veoma je ukusna kad se iseče ima neodoljiv vizuelni izgled. Moja deca su je zavolela a i svi koji su je probali.

Postupak možete videti ovde . Nadam se da će vam se svideti i da ćete isprobati i javiti kako je vama ispalo. Evo recept za vas

 

  1. Prvo umutiti dve vrste fila u prvi dodati mleveni keks vanil šećer i aromu vanile, u drugi orase vanil šećer i rum, Zatim napraviti preliv za keks i preliv za kore.
  2. Na tacnu staviti koru preliti je sa prelivom od ciobar čokolade i mleka (napraviti po upustvu količina zavisi koliko želite da kore budu sočne)-Zatim jedan od filova (po vašoj želji) onda keks potopiti u preliv od mleka i ruma ređati na fil. Postupak ponavljati dok ne utrošite sve sastojke.
  3. Otopiti čokoladu razliti je na ukrasnu pucketavu foliju ili po želji. Tortu ukrasiti roze šlagom. Kad se čokolada stegne kidati komadiće i ređati na tortu. Rolere ređati na ivice torte (tortu možete ukrasiti po želji)
  4. Tortu držati u frižideru do služenja. Iseći i uživati u predivnom ukusu ove torte uz kafu sa porodicom, prijateljima. Možete praviti i za sve praznike. Isprobajte i pišite mi kako je vama

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*