ROZEN LEŠNIK KOLAČ

No votes yet.
Please wait...
Složenost obroka
Lako
Vrsta obroka
Kolači
Objavio
Objavljeno
4 kas
Limunov - Sok
1 kas
Voda
250 gr
Šećer - u Prahu
200 gr
Šećer
200 gr
Margarin
400 mll
Mleko
1 pak
Rozen - Kore
1 kas
Boja za Kolače - Crvena
1 kom
Exstrakt - od Maline
ROZEN  LEŠNIK KOLAČ

ROZEN LESNIK KOLAC

Jednostavan i brz kolač.Izmamiće osmeh sa svojim ukusom i bojom. Kolač je veoma ukusan kada odstoji, zbog toga je najbolje filovati je dan pre upotrebe. Glazura se može staviti na dan upotrebe.

Kada kupite gotove kore za rozen toru, priprema je veoma jednostavna,brza, i laka. A da biste pokušali praviti sami kore za rozen tortu, onda su ovi kolači mnogo skuplji i komplikovaniji, teži nego što se to nekom može na prvi momenat učiniti.

Ali zašto se mučiti kada kore možete kupiti gotove. Razlika u ukusu uopšte nije vredna tolikog truda, a svakako je mnogo jeftinije da ih kupite gotove.

  1. Za pripremu fila za rozen tortu stavite mleko sa serom da provri. U vrelo mleko dodajte margarin i dobro promesajte da se margarin rastopi. Umesati mlevene lešnike u mleko i gotovim, vrucim filom filovati kore.
  2. Gornju koru ostaviti bez fila prekriti tortu tacnom i dobro pritisnuti ( otežati sa tacnom i na nju staviti punu posudu vode). Ostaviti tortu tako da se ohladi i sjedini.
  3. Za pripremu glazure za rozen tortu prosejati šecer u prahu dodati mu kašiku vrele vode, sok od limuna, ekstrakt od maline i crvenu boju. ,
  4. Dobro promesati dok se ne dobije gusta glazura ( paziti postepeno u dodavanju tecnih sastojka glazura mora biti gusta da bi se stvrdnula ), toliko da je teško razmazati preko torte ).
  5. Naneti glazuru na tortu, poravnati mokrom špatulom za kolače da bude glatka i sjajna.
  6. Sačekati da glazura očvrsne i iseći tortu na parčiće. Poslužiti uz kafu čaj. PRIJATNO

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*