MLEČNI LEOPARD HLEB

No votes yet.
Please wait...
Vreme pripreme
40 min
Vreme kuvanja
40 min
Složenost obroka
Umereno
Serviranje
4 Ljudi
Vrsta obroka
Kolači
Objavio
Objavljeno
25 gr
Gustin
250 mll
Mleko
50 gr
Maslac
70 gr
Šećer
1 kas
Extrakt - od Vanile
1 kes
Vanil - Šećer
400 gr
Brašno
1 kas
So
1 kom
Kvasac
15 gr
Kakao
1 kas
Mleko
20 gr
Kakao
1 kas
Mleko
MLEČNI LEOPARD HLEB

MLEČNI LEOPARD HLEB

Napisaću vam sad recept za verovarno najinteresantniji i najukusniji hleb koji ste ikada probali. Može se jesti sam ili kao kolač uz mleko, kafu, a neki će ga rado premazati kremom.

  1. Izmešati u šerpi mleko, vanilu, so i gustin. Zagrejati na srednjoj temperaturi dok ne pone da se zgušnjava. Odmah skloniti sa vatre,dodati maslac i mešati dok se ne sjedini. Presuti u drugu posudu i ostaviti pola sata da se ohladi. Nakon 30 minuta dodati brašno, šećer i kvasac. Mesiti rukama dok testo ne bude mekano i elastično. Podeliti testo na tri dela. Jedan deo prekriti krpom,a drugi ponovo podeliti na dva dela.U jedan deo dodati 15 g kakaa pomešano sa kašikom do dve mleka i mesiti dok se dobije homogena boja. U drugi deo dodati 5 g kakaa koji pomešati sa kašikom do dve mleka i ponovo mesiti.
  2. Dobili ste tri testa različitih boja–belo,t amno braon i svetlo braon. Prekriti ih krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi 12 sati ili duže da naraste.
  3. Svako testo podeliti na dva dela.Jedan deo dalje delite na četiri dela, a drugi na tri. Tako ćete dobiti sedam delova od svakog testa ili 21 deo ukupno.
  4. Napravite valjak duzine 20 cm od komada tamno braon testa i istanjite ga. Napravite valjak iste dužine od svetlo braon testa i blago ga pritisnite kako bi primio nepravilan oblik. Obmotati tamno braon testo oko svetlog. Nema potrebe da ga obavijete celog. Istanjiti komad belog testa da bude nešto duži i dovoljno širok da prekrije braon valjak. Uviti ga oko braon testa i ponoviti korake dok ne iskoristite svo testo. Istanjiti svaki valjak dok ne dostigne dužinu 40 cm. Preseći svaki na pola i poređati u posudu za pečenje. Prekriti krpom i ostaviti 1-2 sata. Zagrejati rernu na 170ºC. Premazati hleb mlekom. Peći oko 40 minuta.
  5. Možete jesti ovaj hleb i kao kolač uz mleko ili kafu, a neki će ga rado premazati kremom. PRIJATNO

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*