MILIBROT I USKRŠNJI HLEPČIĆI

No votes yet.
Please wait...
Vreme pripreme
60 min
Vreme kuvanja
60 min
Složenost obroka
Umereno
Serviranje
6 Ljudi
Vrsta obroka
Peciva i Testa
Objavio
Objavljeno
2 kas
Šećer
50 gr
Šećer
50 gr
Maslac
1 kom
Kvasac
250 mll
Mleko
2 kas
So
1 kom
Žumanca
MILIBROT I USKRŠNJI HLEPČIĆI

MILIBROT I USKRŠNJI HLEPČIĆI

U nekim krajevima naše zemlje tradicija je u pravljenju raznih slanih i slatkih đakonija koji se prave za Uskrs i Božić.

Tu je i poznati milihbrot odnosno milchbrot, u obliku pletenice koji se pravi za Uskrs kao mali hlebčići. Volim naše lepe običaje, ali u današnje vreme mi se čini da naša tradicija polako nestaje.

Ovi kolačići naravno mogu da se prave i od drugog testa, ali meni ovo testo baš odgovara. Mogu reći da je milibrot mnogo ukusan i zato vam preporučujem da probate napraviti.

  1. U odgovarajuću vanglicu staviti toplo mleko i izmrvitii kvasac. Posle kvasca dodati suve stvari: brašno, šećer, so. Sve to promešati. Ostaviti testo da odstoji sat vremena dok ne naraste duplo. Potom formirati hlebčiće koristeći što manje brašna za podloge.
  2. Praviti po tri jednaka štapića i formirati dužu pletenicu koju kasnije seći na dva dela. Kada smo upleli pletenicu staviti da se peče. Poslužiti i prijatno!
  3. Poslužiti vruće sa marmeladom uz mleko čaj, i prijatno!
  4. Savet: Testo koje ćete dobiti je prilično masno i nezgodno za formiranje. Moj savet je da koristite nešto više od 500 g brašna da biste uspeli da dobijete željenu masu. )

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*