BOŽIĆNI KOLAČ

No votes yet.
Please wait...
Vreme pripreme
60 min
Vreme kuvanja
10 min
Složenost obroka
Slozeno
Serviranje
10 Ljudi
Vrsta obroka
Torte
Objavio
Objavljeno
1 dcl
Liker - Amaretto
2 solja
Orasi
1 solja
Keks
10 solja
Suvo Voće - (smokva,kajsija urma...)
1 kes
Prašak - za Pecivo
4 solja
Brašno
2 kas
Liker - Maraschino
10 kom
Jaja
2 solja
Šećer
500 gr
Puter
1 solja
Trešnja
BOŽIĆNI KOLAČ

BOŽIĆNI KOLAČ

Božićni kolači su moć tradicije – svaka porodica ima svoju verziju ili varijaciju koja se razlikuje od prijatelja do prijatelja i generacije do generacije. Ova torta se vrlo sporo sprema treba oko 10-12 sati. Ovo je predivan božićni poklon.

  1. Zagrejati na 100 C. Podmazati okrugli kalup za torte ili kvadratni i podlogu i stranice obložiti sa tri sloja papira za pečenje. Puter i šećer, dodati jaja i 2 kašike likera ili rakije i dobro izmutiti.
  2. Prosejati brašno, dodati prašak za pecivo i so, a zatim umešati suvo voće, trešnje,seckane bademe, orase i keks. Dodati mešavini putera i koristite veliku drvenu varjaču da biste se ravnomerno povezali. U pripremljeni lim, sipati smesu.
  3. Staviti u rernu peći dugo na laganoj temperaturi (10-12 sati, zbog voća provera nakon 10 sati). Izvaditi iz rerne i odmah čačkalicom napraviti rupe na vrhu torte i preliti sa likerom Amaretto preko vrha.
  4. Ostaviti tortu u plehu dok se apsolutno ne ohladi. Može se čuvati nedeljama ako se pokrije i čuva u hermetičkim zatvorenim posudama na hladnom mestu.Servirati i uživati sa svojom porodicom ili prijateljima.

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*