Zdravi i ukusni džemovi

Napravi sam zdrave i ukusne džemove

Danas uglavnom sva prerađena hrana sadrži rafinisani šećer u nekom obliku. A pošto se trudim da se što zravije hranim – džem, marmelada je jedna od namirnica koju sam skoro sasvim izbacila iz ishrane, jer sadrži dosta rafinisanog šećera.

Odrasla sam na selu i stalno sam pomagala baki i mami da spremimo zimnicu praveći razne turšije, salate, džemove i marmetade da bi naša porodica uživala tokom cele godine.

A pošto sam bila navikla na domaću hranu, nisam imala problema da se odreknem stvari kupljenih u prodavnici. I naravno da bih svoju decu naučila da bar malo žive zdravije i srećnije.

U svom dvorištu imam razno voće a jagode su mi omiljene i da bi iskoristila to voće uzela sam da spremim džem i marmelade ali sa medom – i naravno najviše sam volela da spremam svoj omiljeni samo od jagoda i meda.


Kad sam već na internetu zbog moje kuhinjice počela sam da istražujem recepte koji u sebi ne sadrže mnogo šećera i jedan mi je privukao pažnu – jagode, med i dodatak čia semenki.

Oduševljno sam čekala da isprobam taj recept. a danas ga sa vama delim lagani džem od jagoda, čia semenki i meda jer je postao jedan od omiljenih međuobroka moje porodice.

Da se zasladimo dovoljna je bila kriška hleba sa puterom i tim slatkišem od jagoda. Tako da danas nema odustajanja od slatkiih stvari, i dalje spremam zimnicu samo na drugačiji način – i prezadovoljna sam.

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*