Makarons

Francuski neodoljivi kolačići

Omiljena francuska poslastica, neodoljivi kolačići makaronsi. Različitih boja, hrskave spoljašnjosti i ukusnog fila, makaronsi su jedan od najpoznatijih i najcenjenijih francuskih poslastica.

Ovaj kolač može biti različitih ukusa i boja – od klasičnih filova, karamele do nežnog krema i meda.

Makaronsi se smatraju kao neki bauk, jer mnogi kažu da im ne uspeju baš svaki put, ali treba biti uporan jednom moraju uspeti.

Oni ne traže puno posla, ali za njih vam treba dosta vremena. Svaki korak je bitan i treba se pridržavati recepta koji ste izabrali i veoma je bitno da se ne žuri.

Kada se napokon odlučite da napravite – odvojite ceo dan – ha, ha – i naoružajte se strpjenjem i špricem.

Neuspeli pokušaj…ha ha

Već duže vreme želim da isprobam da napravim makaronse. Tri pokušaja pravljenja i nisu mi uspeli – bila sam tužna ali nisam neko ko se predaje tako lako (uvek se borim za nešto što volim i želim).

Tako da sam ponovo pokušala. Ovi mali kolačići zaista su prelepi i mogu se pripremati u različitim bojama ( meni se sviđaju u roze boji jer deluju veoma nežno i krhko ) i sa različitim punjenjima.

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*