Kolači i slatke pite

Hranom kroz slatki svet mašte

Kolači su manji slatki komadi peciva punjeni različitim filovima.

Najčešći sastojci za kolače koje koristimo su: šećer, maslac (margarin, puter) mleko, orasi i drugo koštunjavo voće, ( bademi, lešnici…) jaja, kakao, čokolada, med i razne vrste voćnih ( džemova i marmelada )…itd.

Tu su i slatke pite koje pravimo od gotovih ili pravljenih kora sa raznim punjenjem. Varijacije su razne od voćnih kremastih do čokoladnih ( svi mi dodajemo sastojke po svojoj zelji ).

Postoje i neke vrste hleba koje svrstavamo u kolače i slatke pite – koji se priprema prilikom slava,proslava,nekih događaja.

Oni u sebi sadrže brašno, mleko, jaja, ulje ili maslac, so, šećer, koru limuna, a to su karakteristični satojci koji se koriste i za pripremu kolača ili torti…

Takav hleb nazivamo voćni jer u njega dodajemo: sveže, sušeno ili kandirano voće -kao i razne vrste semenki ( suncokret, bundevino seme…) lan, čia semenke, susam…itd.

Kolače razvrstavamo i pod nekim kategorijama kao što su:

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*