Kako sačuvati ostatke hrane

Frižider i hrana

Ostaci hrane se ne čuvaju samo za praznike. Ako kuvate mnogo i redovno imaćete uvek ostatke hrane. Odredite dan kada ćete iskoristiti sve što vam se nakupilo u frižideru.

Napravite svoj meni kuvanja za nedelju dana,to će vam mnogo značiti i pomoći u kuhinji i vašem životu.

Odvojite jedan dan i skuvajte jelo za dva -tri dana, to će vam obezbediti više slobodnog vremena da se posvetite sebi, svojim interesovanjima i hobijima.

Sve je ovo odličan način da se izbegne bacanje hrane jer se na taj nacin štedi vreme i novac.

Neka vam zamrzivač postane prijatelj

Zamrzavanje hrane jedan je od načina da se hrana sačuva, tipovi hrane koji dobro podnose zamrzavanje su neiscrpni, zeleno povrće koje ne može da se iskoristi za omiljenu salatu može da se stavi u vrećice za zamrzivač ili plastične posude i iskoristi kasnije u smutijima i raznim drugim receptima.

Biljke možete pomešati sa maslinovim uljem i iseckanim belim lukom, zatim zamrznuti u posude za led kao zgodan i ukusan dodatak soteima i drugim jelima.


Možete da zamrznete ostatke obroka, višak namirnica i jela koja se spremaju u velikim količinama kao što su supe sosevi, gulaši itd.


To je sjajan način da se osigurate da uvek imate zdravo kuvano jelo pri ruci. Ali vodite računa jer i tako zamrznuta hrana ne može da stoji predugo u zamrzivaču.

No votes yet.
Please wait...

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*