Kako napraviti domaću picu

PICA KOJA ME NIKADA NE RAZOČARA!

Postoji nekoliko jela za večeru koje će tražiti moja porodica ( čak i one silne grickalice uz utakmicu, seriju, muziku…itd). Ali pica je najomiljenija – ova pica je jedna od takvih!

Svi ukućani vole jednako kao i makarone ( testenine ) sir ili druge dodatke i soseve. Kad god pitam muža šta želi za večeru, on uvek odgovori „pica“. Ne sećam se ni jednog puta da je odbio priliku da traži picu sa sirom i feferonima.To je nekako uvek njegov izbor. 

Pica i kolači.
Isti odgovor dobijem kada pitam decu-pica uvek.Uvek sam sebe pitala,a sad pitam i vas: Šta ima u toj pici? – kad je svi vole. Poručivanje pice iz neke picerije- može da vam ušdedi vreme ali ne i materijalu stranu.

Moje mišljene je: da kada napraviš sam testo i staviš sve što imaš u frižideru dobiješ više različitih pica -a uštediš novčano. Verujte bude podjednako bolja možda i, ukusnija, izdašnija od one koju naručite i platite.

Za početak ću vam pisati o jednom od svojih omiljenih recepata za testo za picu ( inače imam dva recepta )
Ovo je jednostavan recept za testo koji treba da odstoji 2 sata, ali se može ostaviti i 1 sat.

PIZZA RECEPT

Volim da koristim ovaj recept kad zaboravim da planiram unapred … ili odlučim da sa porodicom večeram picu umesto nečeg mnogo zdravijeg,

Kada se testo digne i sve se podeli (recept daje dovoljno za dve do tri pice ), razvaljajte jednu obgicu-jufku u krug. Stavite krug na podmazan ili brašnom posut pleh .

Ovo je drugi recept za testo.Pica je sigurno jedno od najpopularnijh jela na svetu. Pored toga što možete da upotrebite raznovrsne sastojke za filovanje, ipak je jedan od njenih najvažnijih sastojaka testo.

Ovi sastojci dovoljni su za dve podloge za picu mada može da se naprave i tri u zavisnosti od pleha.

PIZZA RECEPT 2
No votes yet.
Please wait...
Kategorije: Italija Peciva Pizza

Još nema komentara, ostavi prvi!

Оставите одговор

Napomena: Komentari na veb lokaciji odražavaju stavove autora, a ne nužno stavove ovog veb portala. Članovi se mole da se uzdrže od uvreda, psovki i vulgarnih izraza. Zadržavam pravo da izbrišem bilo koji komentar bez obaveštenja ili objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su potpisana sa *

*
*