Autor

Moje misli i još ponešto o meni

Volim da radim stvari na svoj način, sto bi značilo da improvizujem i da kršim pravila kada je to potrebno.

Sigurna sam da ćete ponekad reći i da imam problema sa uputstvima,sa prihvatanjem recepata kako su napisani, ili da se ne mogu odupreti izazovu da ubacim neke slučajne sastojke iz svoje kuhinje ili frižidera.

Ovde možete pronaći kreativne izmene i dopune i neka moja smišljena jela (o tome ću pisati naknadno u nekoj drugoj priči) stare omiljene recepte i neke od mojih najdražih.

Jelena.J.

Moglo bi se reći da to proističe iz ljubavi prema prečicama ili prezira prema svakodnevnim pravilima. Možda biste rekli da to proizlazi iz dobre doze samopouzdanja i odbijanja da verujem da je drugi način bolji od mog.

Verujem da potiče iz apsolutne strasti za pravljenjem i deljenjem najbolje hrane koja je moguća ali ja to radim na način koji deluje na mene i koji mi pruža zadovoljstvo.

Koliko god bila neosporna moja ljubav prema kuvanju, preostalo vreme se trudim da jedem relativno zdravo da bih nadoknadila poslastice koje volim da pravim.

U većini recepata koje napravim zamenim određene sastojke kako bih hranu koju zaista zelim pojesti bila malo bolja za mene i moju porodicu – volim da stvari budu što zdravije koliko god je to moguće, a da ne izgubi ukus.

Postoje i trenuci kad jednostavno nemam ono što se traži u receptu i prisiljena sam da improvizujem, ili jednostavno odbijam da napravim kompletno jelo za jedan recept.

Započela sam ovaj blog da podelim jednostavne, zdrave, zabavne i kreativne recepte za sebe, moju porodicu ali da ih delim sa drugim ljubiteljima hrane i kuvanja.

Hranu ne volim uzimati preozbiljno, a uz recepte za svaki dan naći ćete i neke drugačije koje napravim samo za zabavu.Verujem da u umerenoj količini hrane treba uživati mada se svi mi toga ne pridržavamo ( pogotovo kad su u pitanju slavlja, praznici…)

Kao ljubitelj hrane, moram priznati: obicno prosejem suve sastojke mada iskreno ponekad zaboravim.Ne mutim jaja rucno vec mikserom.

Ponekad mi puter bude previše mekan ili mi šne od belanaca ne uspe i mnogo drugih stvari koje se dešavaju u kuhinji.Ali to je sve deo života lepe, ružne i zabavne stvari se dešavaju.

Prilično sam sigurna da postoje i drugi poput mene koji pogledaju listu sastojaka u 18 redova i odmah zatvore stranicu. Jednostavno nemaju vremena za to!

Osim ako naiđu na neke zanimljive teme, priče recepte, onda se zadrže da pročitaju i vide detaljnije. Meni je važno da moja hrana bude napravljena sa ljubavju da je podelim sa ljudima koje volim i da oni vole hranu koju im serviram.

Znam da postoje neki kuvari koji drže samo do sebe-( iako sam i ja jedna od njih sebe ne smatram vrhunskim kuvarom, poštujem druge neke manje neke više)- Jer svi koji pišu na internetu imaju svoje čitaoce, fanove, publiku.

Neki će me više podržavati, čitati ono sto pišem neki će manje ali me to ne brine previše jer usredsredila sam se na to da vreme provedeno na internetu učinim zanimljivim, veselim i sa niskom dozom stresa.

No votes yet.
Please wait...